Fotoalbum

Ängssyran!! Eftersom jag odlar på sandbäddar är jag rädd om den...god att klippa ner i en sallad..men eftersom den innehåller oxsalsyra ska man inte äta stora mängder!! Förr användes den till spenat och att lägga på sår!! Väldigt bra mot skadat tandkött vid skörbjugg ;)Men den blir väldigt tät å fin om man håller efter den lite, bra marktäckare ;)

Våtarv en annan favorit som jag är rädd om :)Väldigt c-vitaminrik funkar oxå utmärkt i sallader!! Sen är den väldigt duktig på att behålla fukten i mina sandbäddar!!Squashen trivs utmärkt i dens sällskap ;)

Tja nu kommer vi till en annan favorit...även om jag inte vill ha dom i trädgården ;) så rymms dom lätt å väl i utkanten ;) Nässlorna är väldigt mineralrika,vitaminrika...hönsen älskar att få dom torkade på vinter....men vad är väll godare än en nässelsoppa på våren,frön från nässlor kan man hälla på frukosten vilket ger energi,dom har även läkande kraft mot reumatiskt å hudåkommor t.ex psoriasis ja de finns mycke mer om dom på nätet ;) själv dricker jag gärna nässel tee :)

Kanske inte heller en jag vill ha i trädgården men den får växa fritt runt om ;) blir väldigt god spenat på kirskål :)man kan även klippa ner den i salladen:)

Harsyran är en fröjd att springa på i skogen:) Harsyran smakar syrligt och kan användas i lemonad eller som smakförhöjare i soppor.

Maskrosorna förgyller vilken gräsmatta som helst:)med sin enkla skönhet...bladen är goda i en sallad :) å blommorna ger ett väldigt gott vin:)

Tja alla som varit till min trädgård har nog sett ett å annat ogräs😉😉
Men de finns en å annan tanke bakom de😉

Tycker de är otroligt intressant med de ätbara i naturen så mina rabatter ska bli en mix av de ätbara å så klart mina favoriter😉

Högst på listan står aklejorna dessa enkla vackra individer å liljorna så otroligt praktfulla😀
Nävorna är inte illa dom heller😉

Nu är ju min trädgård nystartat för 3 år sedan var de bara gräsmatta där🙂men en trädgård blir nog aldrig klar heller😉

Men här tänkte jag lägga in lite bilder och information om mitt ätbara ogräs bla😉

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.04 | 17:18

Hej! Jag letar just nu åter efter höns och ev kycklingar att hyra i sommar! Vi har ett torp i närheten av Kalmar, harhönsgård och värmelampa. Hälsningar Lisa

...
07.01 | 11:20

Hej! Vi skulle vilja hyra 5 höns från Juni i sommar, bor på Öland. Hur funkar det?

...
13.11 | 10:38

Kan man hyra en tupp under sommaren om mnan redan har egna höns - för att testa hur det funkar och för att få fåkycklingar? Det ör inte aktuellt nu men senare.

...
07.09 | 13:10

Hej!
Kan vi hyra två grisar sommaren 2021?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS